ASSAIGNOVETAT

Llegir en veu alta

By 28/01/2021No Comments

Us hi heu fixat??

Quan dius en veu alta: “Hi havia una vegada…” Comença la màgia…

Tres paraules i el temps s’atura, nous mons es despleguen i una cosa tan normal com un llibre en un moment compartit es converteix en un poderós aliment per a la ment i el cor.
Diferents estudis han demostrat recentment que llegir en veu alta als nens i nenes estimula l’adquisició primerenca del llenguatge, impulsa el desenvolupament cognitiu i potencia la capacitat d’atenció (que malauradament ens treuen les pantalles i el món digital), a més de fomentar l’empatia i el vincle afectiu (per això és tan recomanable que els grans llegeixin contes als infants durant els primers anys d’aquests). Les proves són tan aclaparadores que els científics socials consideren la lectura en veu alta un dels indicadors més importants de l’èxit (emocional i social) a la vida.

La magia de leer en voz alta, és un llibre imprescindible i exquisit que reuneix la més avançada neurociència amb experiències reals i literàries.
L’autora, Meghan Cox, crítica de literatura infantil al Wall Street Journal, revela els meravellosos beneficis que aquest antic costum aportarà a persones de totes les edats.

No cal gaire cosa: només un llibre, un lloc tranquil i tres paraules màgiques.

S’ha de llegir.

No pareu de llegir!