ASSAIGPENSAMENTRESSENYES

A contrapel

By 06/11/2020Novembre 16th, 2020No Comments

La Bel Olid acaba de publicar un nou títol!

Després del Follem?, ja convertit en un clàssic (i que també va ser una de les presentacions més multitudinàries que hem fet mai a la Llibreria… Ple de públic que volien escoltar de prop a la Bel Olid… Quan ens podíem ajuntar gent i fer coses…)

Ara és “A contrapel. O perquè trencar el cercle de la depilació, submissió i autoodi”!!

Una nova bomba atòmica!! Súper política!! Contra la línia del pensament oficial!

Aquí i ara, contra la depilació i el pèl.

La majoria de dones de la nostra societat afirmen que es depilen perquè volen, perquè se senten més atractives o per motius d’higiene. No depilar-se, en canvi, i mostrar públicament que no et depiles, sol ser una decisió política.

Aquest llibre desmunta les idees preconcebudes sobre les «bondats» de la depilació i analitza les penalitzacions socials que comporta mostrar el pèl corporal tal com ens neix. Amb les dades a la mà, Bel Olid explica que l’elecció no és
lliure i que mostrar o no mostrar el pèl corporal no és una simple opció inofensiva. Quins pèls s’han d’erradicar obligatòriament per ser vistes com a «dones de veritat»?

Quins impactes té sobre la salut (física i mental) acatar les normes socials sobre depilació?

Què passa si no es pot? I si no vol?

«El més fascinant de tot aquest mecanisme és que un artefacte social (la depilació) es consideri mostra de feminitat innata. Seria lògic que el pèl corporal, que separa la nena de la dona, es considerés intrínsecament femení (i, fins i tot, sexi). En canvi, hem arribat al punt en què és tot el contrari».

És un llibre molt potent.

Que pot fer replantejar alguns plantejaments oficials.

Una bomba!

El vols?