GASTRONOMIANOVETAT

AMANIDES FOREVER

By 12/07/2021No Comments

Les amanides no són només unes fulles d’enciam verd i un raig d’oli.
Dins una (bona) amanida hi ha tot un món.

De gustos però també d’intencions i de possibilitats.
¿Quina és la millor manera de manipular els vegetals?
¿Com s’han de combinar els sabors i les textures?
¿Com hem d’amanir-ho perquè cada element del plat sobresurti?

Tenim nou llibre Ensaladas  del cuiner suec Tommy Myllymaäki, xef del restaurant Aira, d’Estocolm, on ens proposa 90 receptes d’amanides impecables i al·lucinants.
Perquè més enllà de les clàssiques, Cèsar o Waldorf (que també hi són, però a la seva manera…) hi ha meravelles com la de nap a la brasa amb poma i nous amanit amb formatge blau o la de cranc, tomàquet, api, cogombre i maionesa de llimona o aquesta (que al llibreter li encantaria si li agradessin els pèsols…): Cigrons, fulles d’espinacs, pèsols, raves, tonyina i llima.

Però és que a més hi ha tot un especial dedicat a les salses per amanir i vinagretes…
Els sabors, les proporcions de salsa dins l’amanida…

El disseny del llibre és preciós (tan bonic que te’l menjaries!!) i les fotografies són meravelloses i delicades a la vegada.
És un llibre ple de sorpreses i espectacular.

Farà que no puguis esperar a provar de fer les noves propostes d’amanides