ASSAIGBLOG

AMOR

By 26/10/2022No Comments

Bonic assaig de Barbara H. Rosenwein dedicat a l’amor!
Amor: Una historia en cinco fantasías que publica Alianza ed. traduït per Miguel Ángel Pérez Pérez.

Al llibre l’autora estudia cinc de les nostres fantasies sobre l’amor:
-La unió entre semblants.
-La transcendència.
-El lliurament desinteressat.
-L’anhel obsessiu.
-El desig insaciable.

Cadascuna té una llarga i complicada història d’efectes duradors sobre la manera com pensem a Occident l’amor avui dia.
Tot i això, cadascuna porta a una conclusió diferent sobre el que hauríem d’intentar aconseguir en les nostres relacions.
L’amor no està format per capes diferents que amaguen la seva «veritable» essència.
Es construeix a partir dels fragments d’experiències, històries i sentiments, compartits al llarg del temps, que s’entrellacen amb altres fantasies.
Si entenem la història de com hem estimat, sosté Rosenwein, potser ens serà més fàcil navegar per les nostres pròpies experiències emocionals tumultuoses i potser serem capaços d’escriure els nostres propis guions, els de les nostres vides.

L’ésser humà troba sentit a l’amor per mitjà de fantasies, d’històries que donen forma a sentiments que, d’altres maneres, serien massa aclaparadors, incoherents i impredictibles per poder ser dominats.

L’amor és una emoció complexa, desconcertant i exultant que abraça un maremàgnum de diferents sentiments i judicis morals.

Rosenwein ho fa basant-se en poemes, relats de ficció, cartes, memòries, pel·lícules i obres d’art -i l’ajuda d’un gran desplegament d’il·lustracions-, citant els clàssics grecs i romans, i grans autors de la literatura universal com Goethe o Stendhal.