ADOLESCENTSASSAIGNOVETATPENSAMENTRESSENYES

Avui és demà

By 17/11/2020Novembre 19th, 2020No Comments

El món i la gent hem canviat molt els últims mesos.

Potser una vacuna ens farà tornar a la normalitat anterior, però hem viscut tantes coses (i tan intenses) els últims mesos que ja som una societat nova, amb uns valors i sentiments diferents dels que teníem.

L’editorial Pagès ha publicat Avui és demà, un interessant recull per a joves (i també adults) que parla sobre la necessitat de repensar el futur i decidir de manera col·lectiva què volem o ens agradaria per a l’era postpandèmica.

En el llibre hi participen deu joves professionals de diferents matèries (tots tenen entre 26 i 37 anys), i que expliquen la seva experiència i visió del món després de la crisi sanitària.

Es tracta d’un llibre per reflexionar i fer-nos adonar de l’època que vivim.

-La científica Júlia Vergara ens explica com ha estat el seu confinament dins d’un laboratori buscant la vacuna.

-L’arquitecta Núria Prieto explica, a través d’un relat distòpic, que les cases del futur s’assemblaran més a les cases del poble dels nostres avis.

-La periodista Neus Suñer, gràcies a tres veus de protagonistes ficcionades, narra com la dona ha estat en el centre de la pandèmia.

-El metge resident Lluis Nadal explica què ha significat viure la pandèmia en un hospital enorme amb humor, però amb una gran sensibilitat.

-La historiadora de l’art Rita Rakosnik narra com dues persones s’escriuen cartes en època de crisi.

-L’activista ecologista María González reflexiona amb els alumnes de batxillerat si podem viure sense natura.

-La professora de secundària Èlia Riudavets reflexiona amb els seus alumnes sobre de les respostes que ha de donar l’educació que volem; i les donarem, a partir d’ara.

-L’economista Julen Bollain parla dels reptes als quals hem de fer front per no perdre el tren del segle XXI.

-El periodista Pablo MM explica com està ascendint l’extrema dreta.

-La periodista Paula Ericsson, d’una manera novel·lada, explica com és el treball en una societat capitalista.

Perquè del que es tracta no és d’arribar a absoluts ni a veritats universals, sinó de pensar entre tots i totes, el món que volem construir. I Avui és demà ens ajuda a pensar-lo.

Un llibre ideal per a noies i nois amb curiositat i inquietuds. Sols o en grup als instituts i batxillerats, per reflexionar el present que tenim o les possibilitats d’un futur incert.

El vols?