GASTRONOMIANOVETAT

Croquetes

By 19/01/2021No Comments

Les croquetes van néixer a la cuina popular, de la d’aprofitament, de carn d’olla, rostits…
Amb el temps han esdevingut protagonistes de racions i plats.

Diuen que les bones croquetes són cruixents a la superfície i suaus i fundents per dins.

Se solen fer amb una massa a base de farina cuita o bé de patata trinxada barrejada amb altres ingredients, com peix, pollastre, o pernil esmicolat.

Visualment són lletjotes de fora, però de gust boníssim per dins (si els ingredients són bons i estan ben fetes!)

Aquest cap de setmana es va celebrar el Dia Mundial de la Croqueta. Però sense bars i restaurants la festa va quedar molt deslluïda.

[Que tornin els bars! Que puguem menjar-hi croquetes. A la barra i a les terrasses!]

S’acaba de publicar el llibre Croquetas gourmet, del cuiner Chema Soler. Del restaurant LA GASTRO (de Madrid), on les croquetes són sempre les protagonistes i un mar de possibilitats.
Al llibre podem veure-hi tot un exèrcit de boles arrebossades. De carn, de peix; suaus, picants; tradicionals, modernes; fins i tot de dolces com unes de sobrassada amb xocolata o unes altres de tiramisú amb gelatina d’amaretto.

És un llibre que us farà venir moltes ganes de menjar-ne i provar de fer-ne amb  espectaculars combinacions.

Sucoses fotografies, moltes receptes…

Passaríem el dia menjant-ne!!!