NOVETATRESSENYES

Diana Athill

By 27/01/2021No Comments

Diana Athill va morir el 2019. Abans havia sigut editora més de quaranta anys i va conèixer alguns dels escriptors i escriptores més importants del segle XX, entre els quals destaquen Mercè Rodoreda, Jean Rhys o V.S. Naipaul.

A Diari de Florència, Diana Athill, explica com, l’agost del 1947 va estar-se dues setmanes a Florència amb la seva cosina Pen. Escrit quan ella tenia trenta anys, però va publicar-lo quan estava a punt de fer-ne cent, explica les aventures i els records d’aquells dies inoblidables. L’admiració que va sentir per l’art i l’arquitectura florentines, del gust per la deliciosa cuina italiana i de l’amistat i contacte amb homes d’una bellesa per a ella exòtica.

I ara s’acaba de publicar Molt a prop del final (llibre de títol meravellós!!), on amb noranta anys, alliberada de les inhibicions de la vida, si és que mai en va tenir cap, l’autora reflexionava sobre el constant comiat que implica el pas del temps, però també les petites victòries que es deriven de la vellesa, l’experiència dels anys, i la fortalesa necessària per afrontar la mort.
Molt directa, Athill recorda moments concrets de la seva vida, amants i amics: persones i experiències que l’hi van ensenyar a no penedir-se mai, a resistir i a qüestionar les creences i els costums de la seva generació.

Diane Athill és d’aquelles persones lúcides, que t’hagués agradat conèixer.
Intel·ligent, única i sempre lliure.

L’heu de llegir i conèixer!!