BLOGNOVEL·LANOVETATRESSENYES

El gran Gatsby

By 22/06/2022Juny 28th, 2022No Comments

Recordeu aquelles escenes de El gran Gatsby A la festa, a la mansió…

Aquell diàleg…:

 “-Què ja t’ho passes millor? -em va demanar. -Molt. -Em vaig girar cap al meu nou conegut-. Per mi és una festa inusual. No he vist l’amfitrió. Visc aquí mateix…- vaig fer un gest amb la mà cap a la bardissa, invisible en la llunyania-, i el tal Gatsby m’ha enviat el seu xofer amb una invitació. Per un moment l’home em va mirar com si no m’entengués. -Sóc jo, en Gatsby -va dir de cop i volta. -Què! -vaig exclamar-. Oh, perdoni. –Em pensava que ho sabia, company. Em temo que no sóc gaire bon amfitrió.

Va fer un somriure comprensiu, molt més que comprensiu. Era un dels pocs somriures capaços de transmetre una tranquil·litat eterna, d’aquells que et trobes quatre o cinc cops a la vida. Un somriure que mirava -o que semblava que mirés- un moment el món exterior i que després se centrava en tu amb un perjudici irresistible a favor teu. Que t’entenia només fins allà on volies ser entès, que creia en tu com tu mateix voldries poder-hi creure…” El gran Scott Fitzgerald va escriure una de les novel·les més imprescindibles de la història de la literatura… I ara la tenim en català traduït pel Ferran Ràfols Gesa! Que publica Labreu ed. No us la perdeu.