ADOLESCENTS

Els nostres cossos

By 01/12/2020No Comments

Per les nostres criatures, amb confinament o sense, el temps passa i van creixent, es fan grans…

La pubertat, aquest trànsit de la infància a l’adolescència, és un repte per a qui ho està vivint…

Són moltes les preguntes que sorgeixen a les nenes i nens, però també als pares i educadors per acompanyar-los i poder parlar dels canvis físics i emocionals que tenen.

Coincideixen alguns títols que ens expliquen el nostre cos i els seus canvis:
Guia genial per a una noia com tu i Un batut d’emocions de la Nora Rodríguez, amb un llenguatge proper estableixen complicitats amb les joves lectores perquè puguin afrontar amb serenitat tots aquests canvis i és una eina molt útil per afrontar-les, de manera lúdica i positiva.

Estima el teu cos encoratja a admirar i celebrar el cos que tenim per totes les coses increïbles que podem fer, i ajuda a veure què som molt més que el cos que tenim cadascú!
(Traduït per la Bel Olid!)

Els sostenidors de la mare d’Edmés Pardo explica a les nenes i noies com n’és, d’important, tenir cura del seu cos en ple procés de transformació.

A Adolescent de la Núria Parera i Daniel Páez, de manera molt visual i poètica, retrata la complexa relació entre els mons d’una mare i de la seva filla adolescent quan aquesta comença a ser independent, amb els seus dubtes, sentiments errors i desitjos.

Aquests llibres poden ser eines molt útils per afrontar les inquietuds i dubtes que tenim, per afrontar-ho amb serenitat…