Maggie O’Farrell és una de les grans escriptores actuals!

Ho és per bombes atòmiques com

Aquest deu ser el lloc

La mà que premia la meva

Visc, i visc, i visc

o

L’estranya desaparició d’Esme Lennox

Totes molt indispensables!

També ho és ara Hamnet (en català de L’altra i en castellà d’Asteroide ed.)

Un dia d’estiu de l’any 1596, una nena de Stratfordupon-Avon, un poble a prop de Londres, torna de l’escola cansada, amb febre, mal de cap i poques ganes de jugar amb el seu germà bessó, el Hamnet. Angoixat, ell busca per tota la casa algú que pugui ajudar-los, però no hi troba ningú. La mare, un esperit lliure i excèntric, és al jardí on cultiva plantes medicinals, a més d’un quilòmetre de distància, vigilant els ruscos d’abelles. El pare és a Londres, treballant al teatre, i la germana gran i l’àvia han anat al poble a comprar. Cap és conscient de la tragèdia que s’està desfermant a casa seva.

Hamnet és la història d’una dona feréstega i el seu xoriguer, del fill d’un guanter que fuig de la vida que li tocava per casar-se amb la dona que estima i dedicar-se a la seva passió, el teatre, i del fill de tots dos, que no passarà mai a la història, però donarà títol a una de les obres de teatre més cèlebres de tots els temps. I, al cor de tot plegat, el retrat lluminós i vivíssim d’un matrimoni poc convencional, del vincle indestructible entre dos germans bessons i del dolor d’una pèrdua irreparable, devastadora i tristíssima.

Les novel·les de Maggie O’Farrell giren al voltant de les relacions familiars, la pèrdua i el passat, i ha estat traduïda a més de vint països.

No us la perdeu! És una bomba!