ÀLBUMS IL·LUSTRATS

Leo Lionni

By 03/06/2021No Comments

El nom de Leo Lionni segurament no us sonarà de res…
Però en Frederick sí, oi?

El gran ratolí clàssic de la literatura infantil que en comptes de recollir menjar per l’hivern recollia coses maques i rajos de sol!

Doncs el Leo Lionni és el mític autor de “Frederick” i de molts altres àlbums il·lustrats indispensables quasi sempre amb animals protagonistes com el cocodril “Cornèlius“, el cargol de “La casa més gran del món“, més ratolins a “El somni d’en Mateu“, el peix de “Neda que neda“, l’eruga de “Pam a pam” o la preciosa història de “El Petit Blau i el Petit Groc” (el seu primer conte, el 1959) que li va sorgir gairebé per casualitat: en un viatge amb tren pel Japó va pensar a entretenir als seus néts amb un conte fet amb trossos de paper de seda.

Estem molt contents perquè s’acaba de publicar “Entre mundos” l’autobiografia de Leo Lionni.
Dissenyador gràfic a Itàlia, després va viatjar als Estats Units, va treballar a l’Olivetti, a la revista Fortune… Va ser amic del Paul Rand (el mític dissenyador gràfic d’IBM…)
I com a principis dels anys 60, cansat de les grans empreses i amb ganes de llibertat comença a crear històries il·lustrades. I va publicant àlbums que de seguida es van convertint en clàssics.
Moltes vegades amb animals protagonistes (que decideixen ser diferents que la majoria dels altres animals -podria ser que Lionni s’inspirés en ell mateix??-) i sempre visualment meravellosos (es nota la formació visual de Lionni!)…

Leo Lionni seria juntament amb Bruno Munari, Iela Mari i altres autors i autores que durant els anys 60 i 70 van proposar una literatura infantil més visual i moderna. Àlbums que fugien de la tradició de les històries clàssiques d’Andersen i els germans Grimm; nous àlbums que semblava que vinguessin del nou art d’aquells anys: Matisse, colors plans del pop-art…

És fantàstic que també tinguem biografies de creadors de narrativa infantil!

No us perdeu “Entre mundos” del Leo Lionni.

I si no coneixeu la seva meravellosa obra, us convidem a descobrir-la!!