NOVEL·LANOVETATRESSENYES

Mestissa

By 02/11/2020Novembre 19th, 2020No Comments

A la Natàlia li està agradant molt Mestissa !!!
Títol de la Maria Campell, editat pel Club Editor i traduït per la Marta Marín-Domine… Explica la història real d’una noia, la Maria Campbell, mestissa, que no és ni blanca ni índia… O sigui que és maltractada per uns i els altres… Al Canadà.

I diu:
És un llibre escrit i publicat fa ja quaranta-set anys però del tot vigent i que ens fa obrir els ulls. Ens fa descobrir el que desconeixíem del tot i ens recorda el perill de la història única.

És una Autobiografia que va molt més enllà. L’autora diu, “no és una història sobre mi sinó sobre el meu poble”. Sí, però a través d’ella, hi veiem com és la seva vida, la seva realitat, de com se sobreposa a la degradació d’un poble, de la imposició d’un model de vida, la de l’home blanc, que només es pot viure amb certes condicions si no pot ser l’infern.

La veritat canvia, no és la mateixa avui que demà. Però la violència contra un poble, el racisme institucional, el poc reconeixement vers les dones i la violència que s’hi exerceix, són totalment actuals i propers.

Sí, cert, és més fàcil veure els problemes dels altres pobles que no els dels nostres. 

Les persones ens eduquem les unes a les altres. Seguirem aprenent per millorar. Gràcies, Maria,

“No deixis que ningú et digui que hi ha coses impossibles, perquè si creus de tot cor en una cosa millor, es farà realitat. Vés pel món i busca el que vols i agafa-ho, però recorda sempre qui ets i per què ho vols.”

La Natàlia li ha agradat i també diu que els últims llibres de Club Editor són hardcore… Però que s’han de llegir sempre… Que van obrint mons… I ens donen mirades necessàries. I que per ampliar coneixement, hi ha aquesta conversa  amb la Maria Campbel molt recomanable!

Vols el llibre Mestissa?