CLÀSSICSI·LUSTRACIÓNOVETATRESSENYES

Paula Bonet i Ovidi

By 11/11/2020Novembre 19th, 2020No Comments

Són bonics els dies que ens arriben llibres nous de la Paula Bonet!

El treball d’aquesta il·lustradora i pintora valenciana ara acompanya un recull d’Ovidi, “Heroides” (que edita Univers), llibre preciós que ens mostra en forma de cartes escrites des del més profund dolor en primera persona. Posant veu a Penèlope, Briseida, Dido, Ariadna, Medea… Protagonistes llegendàries, reines i nimfes del món mitològic ens fan arribar, en forma de carta, el dolor provocat per la traïció, l’abandonament i la rancúnia dels homes. En una mostra més de l’exaltació de la feminitat en el món clàssic, aquestes heroïnes intenten amagar l’autèntic desconsol que senten per haver estat abandonades pels amants i marits que els van jurar amor etern. Però ho fan a través de la ràbia i la fúria de les seves paraules. Són protagonistes que es converteixen en escriptores. És el dolor qui parla amb un discurs tràgic ple de passió.

És un recull potent i emocionant. Per llegir i per mirar.

I mirant-lo trobarem un volum sense color, amb un rigorós blanc i negre, potent i elegant, que fa destacar el treball de Paula Bonet. Amb unes imatges icòniques, que ens miren enrabiades, acompanyant les missives d’aquestes narradores. Imatges d’elles i retrats amb efectes òptics sorprenents que potencien i contrasten aquestes cares fent-les contemporànies i realistes.

Trobem una Paula Bonet que ha evolucionat en cada nou treball i que aquí segueix el seu camí, ara ja molt lluny d’aquells inicis de colors bonics que van crear tendència. Va escapar d’ella mateixa i ara és fosca i goyesca, però en aquest llibre té un blanc tan sobri al voltant que és com un color més que ressalta els seus retrats.

Un llibre potent i molt inoblidable amb pròleg de la gran Marta Sanz.

El vols?