NOVETATRESSENYES

Terranova

By 12/05/2021No Comments

Dues novetats noves de Terranova editorial!
Ja sabeu que les publicacions de Terranova sempre són meravelloses i indispensables!

Arcterix & Obelix del mític anti arquitecte Guillem Santomà.
L’estiu de 2020, quan les restriccions per la pandèmia es van relaxar una mica, un grup format per Guillem Santomà i uns amics van anar a passar uns dies a bosc, instal·lant-se en una construcció feta amb plàstics i cordes per Santomà. Acabarien quedant-s’hi gairebé dos mesos.
Aquest llibre no pretén mostrar els dies passats allà a manera de diari, sinó documentar fotogràficament l’arquitectura efímera i en constant mutació que va generar la seva presència i barreja de manera gairebé al·lucinatòria amb temes com capitalisme i paisatge, materialitat mineral i organismes vius, la fragilitat humana i l’absolut còsmic.

Agua y jabón, de Marta D. Riezu.
Impecable recull de petits assajos divertits i erudits.
Cecil Beaton li van preguntar què és l’elegància? I va respondre: “aigua i sabó”.
Amb això va voler dir: “no parlem una altra vegada sobre l’elegància explícita, per favor. És més interessant tot allò que passa sense voler, i que neix sense més pretensió que la simple intenció d’existir”.
Aigua i sabó com la imatge de la senzillesa.

A Agua y jabón es parla de l’amor a les biblioteques públiques, els viatges de nuvis dels nostres pares, l’acuditdolentisme, la família Cirlot, Paul Léautaud, els ocells, les passejades sense destí, els hippies sospitosos, l’olor de les pastisseries, els viatges amb tren, Bruno Munari, Rei Kawakubo, la Venècia de Wagner, menjar fruita directament de l’arbre, el cursi, el Rastre, Josep Pla, les manies, els tricornis, Snoopy, escombrar el nostre tros de vorera, Morandi, Barral, Bofill, el surf, el tweed, el formatge, els jardins…