NOTÍCIESNOVEL·LA

TRES NOVETATS

By 09/11/2021No Comments

3 llibres nous que són 3 bombes atòmiques!
Que ens fan redescobrir autores i autors essencials de la narrativa catalana!

1_

La infanticida seguida de 9 contes de foc i sang
Víctor Català.
Segueix la merescuda reivindicació i redescobriment d’aquesta autora (al TNC s’està representant una obra de la seva vida…)
Encapçalats pel monòleg “La infanticida”, els nou contes d’aquest volum tenen la força, la veritat humana i la virtuositat de les obres mestres.

2_

Afusellats és un recull de l’editorial Lapislàtzuli.
D’autors de la literatura catalana van escriure a contracorrent i van patir la incomprensió i les inclemències de la societat del seu temps.
Amb relats de Narcís Oller, Raimon Casellas, Víctor Català i Marian Vayreda.

El modernisme literari d’aquests autors i la contundència dels seus relats, juntament amb la crítica cap a un entorn hostil representat per la societat de l’època, no agradava les classes benestants i no era una literatura fàcil de pair.

3_

A la boca dels núvols. Entre sambes i bananes.
Ramon Vinyes.
Publica l’editorial Males Herbes.
Els contes de Ramon Vinyes són dinamita i fan pessigolles. Escrits durant l’última etapa de la seva vida, a l’exili, i molt influenciats pels aires del mar Carib, la seva narrativa assilvestrada i juganera està plena de petites genialitats.
Va ser mestre de Gabriel García Márquez, dramaturg avantguardista i republicà de llarga trajectòria, va aplegar bona part de la seva obra narrativa en un recull titulat A LA BOCA DELS NÚVOLS, que va guanyar els jocs florals de Mèxic l’any 1945.

No us els perdeu!!