ADULTSÀLBUMS IL·LUSTRATSNOVEL·LA GRÀFICANOVETATRESSENYES

UN TRIBUTO A LA TIERRA

By 21/10/2020Novembre 4th, 2020No Comments

Joe Sacco és un periodista i autor de novel·la gràfica.

És molt conegut perquè ha publicat llibres dibuixats per ell que són reportatges periodístics (si encara no el coneixeu, l’heu de descobrir!!!), que serien, perquè ens entenguem novel·la gràfica real o també llargues investigacions dibuixades…
Tria un tema, visita el lloc, investiga… I després ho dibuixa.

Va tenir gran èxit amb “Palestina” després d’estar dos mesos als camps de Gaza i més tard amb “Gorazde” sobre la guerra de Bòsnia, sempre dibuixant-ho, amb blanc i negre i línia clara.

I ara presenta “Un tributo a la tierra”, dedicat als indígenes d’Amèrica del Nord i l’explotació dels seus recursos naturals.

Els indis “denes” han viscut a la vall del riu Mackenzie des de temps immemorials. La terra és l’element central de la seva manera de vida i creuen, com moltes altres cultures natives, que són ells els que pertanyen a la terra i no a l’inrevés.

Però els territoris del nord-oest del Canadà també alberguen importants recursos minerals: petroli, gas i diamants.

Amb la mineria van arribar les inversions i el treball, però també la tala de boscos, el fracking, els abocaments tòxics i els oleoductes.

Tot això va afectar el paisatge, així com les formes de vida tradicional van ser deformats per un sistema educatiu perniciós, per un govern que els hi va prendre la propietat de la terra, de resultes de l’alcohol i els deutes bancaris.

Ambientat en un escenari natural tan vast i sublim que empetiteix l’escala humana, “Un tributo a la tierra” dóna veu a una galeria inèdita de personatges: trampers, caps indígenes, activistes, sacerdots …

Joe Sacco és un míssil a la nostra consciència!

Impecable i implacable!!

El vols?