Això és avui!!
Al Casino de Vic!!
A les 7 de la tarda!

Presentació del llibre Des de dins de mi
l’autobiografia de Lluís M. Xirinacs.
Publicada per Voliana ed.

Amb una conversa entre Jordi Vilarrodà i membres de la Fundació Randa – Lluís M. Xirinacs.

La primavera de l’any 1975 amb 42 anys, Xirinacs escriu una autobiografia, a petició dels seus amics.
Estava a la presó de Carabanchel, complint condemna per sentència del TOP, actualment l’Audiència Nacional.

Durant aquest període va realitzar tres vagues de fam, una de les quals de 42 dies. Xirinacs, conegut pel seu compromís amb les
llibertats, l’autodeterminació de les nacions i la lluita no violenta, en aquesta autobiografia fa una revisió de les experiències vitals des dels primers records fins a l’ordenació com a sacerdot als 22 anys.

Està escrita en tercera persona, en un diàleg interior constant entre l’instint-natura i la raó-societat.

També hi llegim els records del seu passat revisat:
la vida transcorre des de la seguretat inicial en el si d’una família burgesa de Barcelona, la vivència de la guerra (1936-1939) fins a les dures experiències de postguerra.

Xirinacs, amb 14 anys, entra al Seminari i inicia “l’ascens de la piràmide levítica”. Les experiències viscudes són narrades amb intensitat, i les descripcions dels fets ben detallades, malgrat que, en el context de presó, no comptava amb cap suport documental.

Els anys de formació a Alella, Moià, Iratxe i Albelda consoliden la seva educació i li permeten omplir inquietuds intel·lectuals, al mateix temps que es forja una personalitat extraordinàriament crítica davant la injustícia i la submissió…

No us ho perdeu!